Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Léčebná síla skrytá v Aloe vera

Když jsem ve svém článku „Chcete probudit přirozené léčení ve svém nitru?“ odpovídal v diskusi na problém tvorby inzulinu, dotkl jsem se i Aloe vera, rostliny, která má téměř zázračné léčebné schopnosti.

Napadlo mě, že  by to stálo za samostatný článek. A tak tady je.

Využívám poznatků jednoho z největších odborníků na tuto léčivou rostlinu - Němce Michaela Peusera, žijícího v Brazílii, který téměř celý svůj život zasvětil výzkumu, pěstování i propagaci léčivých účinků léto mimořádné rostliny. )*

Zkušenosti s léčivými účinky Aloe vera nalezneme již v 5 000 let starých záznamech. Ještě začátkem minulého století byla  Aloe vera v lékařských kruzích uznávanou a ceněnou léčivou rostlinou. Až „vítězství“ chemického průmyslu nad přírodními léčivými látkami odsunulo tuto rostlinu do ústraní.

Jenže žádný chemický prostředek (byť by byl i samotným výtažkem z Aloe vera) nemůže přírodní zdroj nahradit. V této rostlině zatím vědci odhalili více než 150 našemu zdraví prospěšných látek. Ty jsou nám prospěšné v „živém“ koncentrátu -  ve svém komplexu  mají synergický účinek, tedy při správném poměru a vložené informaci (kterou nesou živé enzymy) se účinnost násobí proti prostému součtu léčivých látek.

Je využitelná pro vnější i vnitřní použití. Velmi účinná je například při poranění kůže a při popáleninách. Viděl jsem dokumentaci zázračného vyléčení sedřené kůže na asfaltovém povrchu po havárii motorky na níž jela dívka v plavkách, dokumentované lékařem)**, léčí napadení plísní či parazity, poradí si s vředovými hnisavými onemocněními, je účinná i při migrénách i při celé řadě jiných obtíží. Já jsem vzpomínal i cukrovku, velmi úspěšně se podílí i na léčení trávicího traktu je velice účinná i při onkologických onemocnění a celé řadě dalších onemocnění.)***

V čem spočívá její mimořádnost a univerzálnost léčení? V její schopnosti obnovit zdravý průtok krve kapilárami.

Aloe vera působí na příčiny problémů většiny nemocí – zúžené kapiláry. Přitom je zdravou rostlinou právě tak jako ovoce a zelenina a je tedy přirozenou součástí zdravého životního stylu. A navíc – jako jedna z nejstarších a nejtradičnějších léčivých rostlin na světě má svou účinnost potvrzovánu po tisíce let.

Aloe vera, podle lidových léčitelů, pomáhá odstranit z těla kyseliny, odpadní látky, tuky i jedy. A to proto, že znovuobnovuje normální zdravou průchodnost kapilár v oblastech, kde byly tyto mikrocévy vlivem stresu, špatné výživy a znečištěného prostředí zúženy.

Látky obsažené v aloe působí na mikroskopická tělíska vnitřních stěn kapilár, která jsou u většiny lidí zvětšená a při požití aloe splasknou. Krev následkem toho opět proudí lépe a tkáně i buňky jsou dostatečně zásobovány.

Tam, kde znovu funguje zásobování kyslíkem, mohou opět regenerovat buňky, tkáně i celé orgány. Kyseliny jsou neutralizovány, jedy a odpadní látky jsou odplavovány. A zlepšení průtoku krve napomáhá tělu se samo vyléčit.

Michael Peuser k tomu dodává, že „Efekt působení obsažených látek (v Aloe vera) funguje stejně jako orchestr. Zvuk je u něj vyjádřen také souhrou všech nástrojů a ne jen jednotlivými zvuky houslí či trubky.“ str. 11 )*

Je třeba ale ještě dodat, že nejen průchodnost kapilár, při níž významnou úlohu hraje i křemík, ale i samotná viskozita krve je důležitá. Její proudění zlepšuje kyselina gama-linolenová.  Při překyselení červené krvinky tuhnou a ztrácejí svou pružnost. Aloe vera pomáhá snižovat překyselení organismu, přesto vyvážená strava s velkým množstvím ovoce a zeleniny je velice důležitá. A ten, kdo se tímto pravidlem neřídí, měl by užívat kvalitní doplňky stravy v podobě alkalických minerálů.

Musíme si dát ale pozor, kolik čeho si vezmeme – vše je o vyváženosti, chceme-li, aby nám organisus fungoval jak výše vzpomínaný orchestr.

Aloe vera, přes svou vysokou účinnost a univerzálnost použití, má jednu nevýhodu: zdravotní pojišťovny ji neproplácejí. A protože kvalitní gel z Aloe vera je poměrně drahý (v D Testu jako kvalitní prošly pouze dva výrobci), lidé se uchylují k nákupu levných výrobků, jejichž účinnost je poměrně mizivá. V supermarketech lze koupit nápoj z aloe (15%) a zbytek hroznové víno. Jako nápoj je to výborné, ale jako léčebný prostředek neúčinné. Kvalitní výrobek by měl obsahovat více jak 90%   aloe (nesmí obsahovat aloin) a nesmí být tepelně zpracováván.

I tady vstupuji na tenký led. Tato rostlina má zdokumentováno velké množství léčebných účinků a já jsem si vybral to, co považuji za základní, tedy mikrocévy a zásobování buněk kyslíkem, živinami a odvod odpadu. I tyto procesy jsou poměrně dobře zmapovány a já je podávám zjednodušeně. Navíc cholesterolová teorie, se kterou nesouhlasím (vidím v ní pouze vynikající zdroj příjmů farmaceutického průmyslu), mi může být také předhozena, ale k ní jsem se již vyjádřil v článku o Dr. Ignárovi a Dr. Lundelovi.

Pro ty z nás, kteří se snaží o své zdraví pečovat je tento článek důležitý v tom, že ukazuje na jednu z léčivých rostlin, která při užívání, je schopna našemu organismu pomoci zajistit dopravu kyslíku a živin ke každé buňce a odvádět z ní odpad. Tím zajistit, aby vše potřebné, co se již dostalo do krve doputovalo i do místa určení.

Nejsou nám nic platné žádné živiny, doplňky stravy a konečně ani léky, pokud nejsou přivedeny až k příslušné buňce. A jednou z možností, jak to podpořit je tedy pravidelné užívání čistě přírodního produktu – Aloe vera!

Podívejte se na tento dokument Německé televize, kde hovoří vyléčení pacienti, na něž nic jiného nezabralo a samotný autor  kapilární teorie.: http://jdem.cz/c5xbh3

Odkazy:

)* Léčivá síla Aloe Vera: kompendium kapilární teorie, H.Rademann 2008, jde o výtah z knihy "Kapiláry určují náš osud". Název pro článek je odsud vypůjčen a jsou použity některé údaje.

)** V červnu 2017 jsem se účastnil školení lékařů LR, kde popisovaný případ  a postup léčby, včetně diskrétní fotodokumentace, byl prezentován. 

)*** Přesto, že sem nyní rakovinu jen zmínil,  problematika kapilár v souvislosti s aloe je rozpracována  i v knize: Michael Peuser, Krebs, wo ist dein Sieg? S účinnou léčbou celé řady onemocnění prostřednictvím Aloe vera jsem se seznámil na školení slovenskou lékařkou MUDr.Palovou již v roce 2008 a i této problematice věnuji dlouhodobě pozornost.

 

Autor: Vladimír Koliandr | sobota 30.9.2017 9:00 | karma článku: 17,65 | přečteno: 477x
  • Další články autora

Vladimír Koliandr

Byl inaugurační projev Miloše Zemana nepatřičný?

Miloš Zeman je mimořádným státníkem, avšak občas jej upřímnost a cit pro čestné jednání přemohou nad diplomatickým taktem – jenže proto jej lidé milují! A někteří nemají rádi.

10.3.2018 v 9:00 | Karma: 7,52 | Přečteno: 318x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Máme čekat konec světa? Pokud ano, tak jak a proč?

Podívejme se na paralelu, která je pro nás snadněji pochopitelná. Snad všichni máme doma děti či vnoučata, které milují počítačové hry. Pohled jejich očima nám může usnadnit, abychom si na výše položenou otázku dokázali odpovědět.

25.2.2018 v 13:55 | Karma: 7,57 | Přečteno: 337x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Znáte příběh Doc. Dr. Ing. Ivana Dolejšího, CSc a jeho objev v léčbě rakoviny?

Svým výzkumem i zveřejněním ve své knize „Konec strachu – o jednom výzkumu zhoubných nádorů“ (© PLANTEX, 1993) dal lidstvu obrovský dar. Objevil příčinu i jeden z možných úspěšných a klinicky ověřených způsobů léčení.

24.2.2018 v 9:00 | Karma: 28,66 | Přečteno: 4440x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Je z pohledu astronomie čas neměnnou veličinou?

Dokonale přesné měření času je ideál, kterého se snažily dosáhnout celé generace učenců a vědců už od antických dob. Jak zachytit prchavou a špatně definovatelnou chiméru, kterou si uvědomují pouze lidé?

18.2.2018 v 9:00 | Karma: 5,11 | Přečteno: 105x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Proč dosud vědci neobjevili elixír věčného mládí?

V tomto článku vám prozradím, co dělají jedinci, aby v devadesáti se cítili či i vypadali na dvacet, nebo v optimálním fyzickém věku, který si zvolí, se dožili třeba i 300 let.

14.2.2018 v 8:00 | Karma: 9,36 | Přečteno: 232x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
 

V ČEM VIDÍM SVŮJ ÚKOL
NA TÉTO PLANETĚ?

V poslání „nakazit“ každého, s kým přijdu do kontaktu vědomím, že jsme tím nejúžasnějším, co se na této planetě nachází. Že máme v sobě obrovskou sílu udržovat svou materiální i duchovní podstatu naprosto zdravou, výkonnou a  šťastnou. Že pro toho, kdo to o sobě ví a podle toho koná, neexistují nemoci, zdravotní problémy snadno překonává a zaměřuje se na to, co jej duševně i fyzicky obohacuje, činí šťastným a vyzařujícím do svého okolí pozitivní energii – lásku!