Můžete dosáhnout zářícího zdraví i Vy?

Dr. Norman Walker, který se tomuto tématu věnoval celý život, napsal svou poslední knihu ve 113 letech plný síly, optimismu a energie. Žil  ve zdraví ještě téměř čtyři roky.

Většina lidí nemá žádnou představu, co to vlastně takové ZÁŘÍCÍ ZDRAVÍ  je. „ Je to pocit být doslova nadměrně naplněn životem;  mít touhu být aktivní daleko za hranice povinností všedního dne s neutuchajícím nadšením, neúnavnou energií a jasnou hlavou. Není možné pochopit, co to je být zářivě zdravý, jestliže jsme to ve skutečnosti nikdy nezažili“, píše ve stejnojmenné knize Dr.Walker.

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že člověk, který se řídí zásadami uvedenými v knize „Zářící zdraví“ a knize „Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy“ se v sedmdesáti letech vyrovná svým vnukům (neví co s energií, běhá, skáče přes švihadlo… je nadšený když má možnost fyzicky si energii vybít a vnuci jsou ochotni si s ním hrát – jen se občas ohlíží, zda ho nikdo nevidí, když se chová jako dítě). Srší nápady a mnoho mladých lidí se mu nevyrovná.

Ale pozor. Poruší-li  osvědčená doporučení, zůstává sice i nadále zdravý, biologický věk má stále ještě nižší než reálný (i o celá desetiletí), jenže ta nezměrná energie, která člověka nenechá na místě, nutí poskakovat, být činorodý, prostě „být dítětem“, je pryč. Vrátíte se z celodenního výletu a místo toho, aby jste si šli ještě zasportovat, jdete odpočívat, jak přísluší dospělému člověku.  Mám to vyzkoušené – a vrátit se zpět k zářícímu zdraví zabere znovu úsilí i čas.

Lidé se Dr. Walkera často ptali, co dělá, když ho bolí hlava. Odpovídal jim, že nic, protože jej hlava ani nic jiného nikdy nebolí. Bolest je signálem nějaké nerovnováhy v organismu, jenže člověk  kypící zářícím zdravím, žádnou nerovnováhu nemá.

Dosahoval tohoto stavu jednoduchou metodou. Stravou. A ukazoval také, jak se dá stravou léčit. )* Mnoho kolegů se mu vysmívalo za nevědecký přístup k léčení a prevenci zdraví, ale praxe ukázala, kdo má pravdu.  Většina jeho kritiků se nedožila ani poloviny věku (nedožitých 117let a stále plný energie), jehož dosáhl on sám.

 Tuto metodu ve světě proslavili jeho žáci, manželé Harvey a Marilyn Diamondovi sérií knižních rad (i kurzů) pod názvem Fit pro život.

Tohoto stavu může dosáhnout každý, kdo si uvědomí, že tělo potřebuje především živiny, tedy stravu, která ji tepelnou, mikrovlnnou, či jinou nešetrnou úpravou o živiny nepřipraví. Strava opravdu může léčit nebo ubližovat.  Dobře to vystihuje název Knihy vydané Readers Digest Výběr „Jídlo jako jed, jídlo jako lék“. Jen škoda, že její  obsah k vyléčení může pomoci jen zcela výjimečně.

Ale zájemce o zářící zdraví, si k němu může najít cestu i v dnešní „době jedové“, jak jí definuje prof. Strunecká, (specialistka na farmaceutické produkty a očkování). Není to  snadná cesta, ale stojí to zato! Věřím, že se nás najde dost, kteří i ve 100 letech si půjdeme zaběhat, či zahrát squash, že budeme ještě pracovat ne proto, že musíme, ale pro radost, že děláme něco prospěšného i pro druhé a užívat si života plnými doušky.

 

Poznámka:

)* I toto může ukázat, co dokáže strava, byť to není na základě znalosti metody Dr. Walkera, ale vzniklé spontánně, na základě paniky a strachu.  Mladá onkoložka, která svůj příběh vydala knižně, si zjistila nádor v prsu. Propadla panice a  šla za svým bývalým pacientem, který se rozhodl rakovinu neléčit, ale zemřít na chalupě – jenže nic takového se nestalo a on stále žil. Šla zjistit, jak toho dosáhl. Byla překvapená, že nijak. Živil se (v syrovém stavu) jen tím, co mu zahrádka dala. Nikam nechodil a užíval si „zbytku života“ jen sám na té chalupě. A ono se to samo srovnalo. Uzdravil se sám.

Lékařka dala výpověď v práci, přerušila všechny kontakty, prodala barák, vzala batoh, všechny peníze a šla žít do přírody. Popisuje přátelství s dítětem, péči o starou ženu a stravu jen z přírody. Výsledek byl, že i když to přehnala a nakonec skončila stejně v nemocnici, neměla již rakovinu,  ale byla pouze podvyživená. Je sice s podivem, když se chtěla léčit tímto způsobem, že neznala Breussovu metodu léčby onkologických onemocnění pitím čajů a zeleninových šťáv – nemusela skončit podvyživená, ale i tak to s ní dobře dopadlo. Stravou opravdu můžeme dělat zázraky.

 

Autor: Vladimír Koliandr | sobota 29.7.2017 9:00 | karma článku: 15,50 | přečteno: 647x
  • Další články autora

Vladimír Koliandr

Vrah z vodovodního kohoutku

17.12.2017 v 9:00 | Karma: 21,56

Vladimír Koliandr

Viděl jsem to zítra

3.12.2017 v 9:00 | Karma: 12,52
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
 

V ČEM VIDÍM SVŮJ ÚKOL
NA TÉTO PLANETĚ?

V poslání „nakazit“ každého, s kým přijdu do kontaktu vědomím, že jsme tím nejúžasnějším, co se na této planetě nachází. Že máme v sobě obrovskou sílu udržovat svou materiální i duchovní podstatu naprosto zdravou, výkonnou a  šťastnou. Že pro toho, kdo to o sobě ví a podle toho koná, neexistují nemoci, zdravotní problémy snadno překonává a zaměřuje se na to, co jej duševně i fyzicky obohacuje, činí šťastným a vyzařujícím do svého okolí pozitivní energii – lásku!