Vladimír Koliandr

Opravdu se mohou vyrábět léky i z ropy?

11. 06. 2017 12:27:03
Reaguji na diskusi k mému dnešnímu článku „Velký medicínský podvod Rockefellerova ropného impéria“ zde. Myslím, že více lidí je názoru, že na výrobu farmak se ropa nepoužívá. I k výrobě léků a vitaminů se může využívat ropy!

95 % všech potravin se vyrábí za přispění ropy i když pomineme, že 95% veškeré dopravy funguje na ropných derivátech. A všechno zboží vyžaduje pro svou výrobu ropu. Za každou kalorií běžně vyráběných potravin se ukrývá 10 kalorií z ropy. Moji rodiče mi vyprávěli, že Němci vyráběli za války z jiného fosilního paliva – hnědého uhlí – náhradu másla margarin a v Protektorátu se také dal koupit. Tehdy prý měl margarin zvláštní pachuť.

Svíčky (pokud nejsou z přírodního vosku) se také většinou vyrábějí z ropy. Kyselina acetylsalicylová je také produktem petrochemikálií. (V počátcích farmaceutického průmyslu právě tato kyselina, získávaná z kůry vrby, byla tím, co umožnilo rozvoj farmacie). Tato kyselina je součástí mnoha léků proti bolesti, horečce nebo k potlačení zánětů a obsahují ji léky jako Aspirin, Acylpyrin apod. Mnoho uměle vyráběných vitamínů (A, D,E,K) má také své zdroje v petrochemii.

Protože pracuji také s vitaminy, své klienty upozorňuji vždy na to, že záleží na tom, z čeho a za jakých podmínek byly vyrobeny. Je důležité, aby vedle chemického složení, obsahovaly i příslušné informace, jejichž nositeli jsou enzymy. A ty, pokud vím, ropa neobsahuje. U přírodních látek je důležité, aby při zpracování nebyly enzymy tepelně zničeny. Proto nejsou vitaminy jako vitaminy. Ty bez nositele informace jsou bezcenné i když mají naprosto shodné chemické složení.

Ale pojďme ještě dále. Ušetřen nezůstává ani make-up. A kůže je naším velice důležitým a multifunkčním orgánem. Péče o ni je velmi důležitá. Make-up většinou obsahuje různé oleje, tuky, parfémy, vosky a barviva - a tyto látky právě často pocházejí z ropy (ethanol, isopropyl alcohol, propylene glycol a další).

Petrochemikálie najdete v různých doplňcích stravy a přísadách v běžných potravinách. Aby jablka vypadala červenější, a tak co nejatraktivnější pro zákazníka, používají se nejrůznější přísady a chemikálie. A jejich původ právě často sahá až k ropě.

Rockefellerové, o nichž v prvním dnešním článku píši, moc dobře věděli jaké bohatství mají v rukách vlastní-li velkou část petrochemie a tím, že po druhé světové válce poskytli místo trestů zázemí a práci vědcům a lékařům z Osvětimi, jež mohli konat své pokusy na živých lidech. Také tím získali dominantní postavení ve světě. Bránit se kolosu, která disponuje většími prostředky, než činí státní rozpočet USA se zdá být nemožné.

Přesto právě zdraví je tím o čem si může každý rozhodovat sám, proto je důležité, aby měl dostatek informací. Aby mohl být zdravý a šťastný, nesmí se dát zotročit a ovládnout. Stát se závislým mimo kreditek také na lécích, které jej devastují, snižují hodnotu života a také jej zkracují.

Proto, i ve svém věku, se stále aktivně v této oblasti angažuji. Věřím – ač to vypadá bláznivě – zdravý rozum jednou zvítězí, i když to tak i v diskusi pod mými články vždy nevypadá – stále mnoho lidí podléhá konformitě, drží se většinových názorů, podporovaných biliony dolarů.

Autor: Vladimír Koliandr | karma: 18.24 | přečteno: 2023 ×
Poslední články autora