Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Ano, je to chlór, který v reakci hlavně s nasycenými mastnými kyselinami vytváří hustou lepivou a mazlavou hmotu, která se usazuje v cévách a občas způsobuje jejich ucpávání provázené záněty žil .

Zdroj: https://koliandr.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=639226

Můžete mi prosím napsat, jaká reakce tam probíhá a jaká "lepivá a mazlavá hmota" tam vzniká? Organickou chemie jsem kdysi studoval, tak by mě to zajímalo. Dále by mě zajímalo, jakým mechanismem podle vás dochází k transportu elementárního chloru do krve a jaká koncentrace je nebezpečná. Pokud se tím v blogu oháníte, měl byste mi být schopen odpovědět.

4 0
možnosti
Foto

Tak tak, k tomu viz:

http://www.tzb-info.cz/pravni-predpisy/vyhlaska-c-252-2004-sb-kterou-se-stanovi-hygienicke-pozadavky-na-pitnou-a-teplou-vodu-a-cetnost-a-rozsah-kontroly-pitne-vody

kde se uvádí průměrné množství volného chloru v pitné vodě 0,3 mg na litr.

Doporučené denní dávka kuchyňské soli je 3 až 5 g, kdežto průměrná spotřeba je u nás údajně až 12g. Takže si můžete spočítat, kolik chloru pohltíte, vypijete-li 2 litry vody nebo si osolíte jednou kávovou lžičkou soli.

Ovšem v žaludečních šťávách je obsažena kyselina chlorovodíková, jejíž nedostatek působí naopak trávicí potíže.

Takže úplně bez chlóru to nejde. Samozřejmě pít vodu s takovým obsahem chlóru, že to začne rozpouštět kovovou lžičku asi zdravé nebude. Inu, všeho s mírou.

1 0
možnosti
Foto

Můžete si dát nechlorovanou. Můj děda to kdysi zkusil a umřel na břišní tyfus. U něj to ovšem byla mladická nerozvážnost (bylo mu něco přes ).

Zajímalo by mě, jaký máte názor na "zázrak" známý jako MMS.

3 0
možnosti
Foto

dopl. "přes 20" (zase se mi vypnula numerická část klávesnice)

0 0
možnosti
Foto

Člověk si naštěstí může pro své cévy vybrat, Buďto úplavici, choleru a nebo chlor. Cévy ovšem spolehlivě zanáší také pivo, nejlépe desítka, /dvanáctka mnohem méně/. O čemž vypráví jedna stará rýmovačka - "voda je pro žáby, pivo je pro báby, my pijeme rum". ;-)

0 0
možnosti
Foto

A co chlor, který je v chloridu sodném - tedy v soli kuchyňské? Zkusil jste zjistit, kolik jej požijeme za den v této formě a kolik ve vodě? A proč se volný chor z vody neváže s vápníkem? ATD.

My rozumnější si pro jistotu ředíme vodu sloučeninou se vzorcem C2H5OH, která navíc cholesterol a jiné tuky rozpouští. ;-)

3 0
možnosti
DT

Kdyby chlor reagoval s uhlovodíky (nevím sice, kde je ve vodě vidíte, ale budiž) - tak by vznikaly chlorované uhlovodíky, které jsou silně rakovinotvorné.

KDYBYchom něco takového jedli, tak jsme po smrti dříve, než se vůbec nějaké tepny zanesou.

Jako vždy - nepochopení základních souvislostí, matlání jednoho na druhé tak, aby to co nejlépe "vynášelo". :-/

7 0
možnosti
Foto

Hádám, že vodu z Káraného (místní vrty do pískovcového podloží Jizery, říčka Vrchlice, podle potřeby doplňováno Želivkou), jako všichni z paneláků v Brandýse nad Labem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
 

V ČEM VIDÍM SVŮJ ÚKOL
NA TÉTO PLANETĚ?

V poslání „nakazit“ každého, s kým přijdu do kontaktu vědomím, že jsme tím nejúžasnějším, co se na této planetě nachází. Že máme v sobě obrovskou sílu udržovat svou materiální i duchovní podstatu naprosto zdravou, výkonnou a  šťastnou. Že pro toho, kdo to o sobě ví a podle toho koná, neexistují nemoci, zdravotní problémy snadno překonává a zaměřuje se na to, co jej duševně i fyzicky obohacuje, činí šťastným a vyzařujícím do svého okolí pozitivní energii – lásku!