Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemoci vznikají z emocí... Při studiu psychologie jsem měli přednášky s úžasnou paní profesorkou, která nám tohle vždy zdůrazňovala. Existuje studie, která řešila souvislost onkologických problémů v návaznosti na negativní emoce, především křivdu...

0 0
možnosti
VK

Ano, Vaše paní profesorka byla moudrá, emoce mají zásadní význam pro činnost a život člověka - viz i knihu mých dřívějších spolupracovníků J.V.Čmolíka a M.Urbanové "Emoční kód úspěchu".

0 0
možnosti

Značně, ZNAČNĚ nepřesné!

Navíc mi zde zcela chybí definice toho, co autor považuje za duši a co za tělo!

:-)

0 0
možnosti
VK

Na definice duše a těla bych sám za sebe dokázal odpovědět. Dr Šula to nedefinoval (nebo možná ano, ale v práci, kterou neznám). Víc prostoru dává biochemickým reakcím na psychiku a opačně. Možná můj výtah není dostatečně fundovaný a něco podstatného jsem nepřevzal. Sám se angažuje i v přípravě léčiv, která budou mít schopnost uváděné regulační mechanizmy upravit.

0 0
možnosti
Foto

R^již Galén prý pozoroval, že veselé ženy bývají k nemoci méně náchylné než smutné a depresivníR^

0 0
možnosti
VK

Ano, já se snažím význam pozitivního myšlení a psychiky při léčení stále zdůrazňovat. A tady je obor medicíny, který mechanismus jak převod myšlení do hmoty, který reálně probíhá, odhalil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
 

V ČEM VIDÍM SVŮJ ÚKOL
NA TÉTO PLANETĚ?

V poslání „nakazit“ každého, s kým přijdu do kontaktu vědomím, že jsme tím nejúžasnějším, co se na této planetě nachází. Že máme v sobě obrovskou sílu udržovat svou materiální i duchovní podstatu naprosto zdravou, výkonnou a  šťastnou. Že pro toho, kdo to o sobě ví a podle toho koná, neexistují nemoci, zdravotní problémy snadno překonává a zaměřuje se na to, co jej duševně i fyzicky obohacuje, činí šťastným a vyzařujícím do svého okolí pozitivní energii – lásku!