Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

"V Číně je nejlépe hodnocen lékař, který má ve svém okrsku nejméně nemocných. U nás ten, který má nejvíce výkonů. Nemůže to inspirovat ke zbytečným operacím, dalším úkonům a vyšetřením a kontrolám? Není i zde jeden ze zdrojů vysokých nákladů?" konec citátu.

Když odhlédnu o toho, odkud vy tak přesně víte, co se děje v Číně a připustím, že by to tak skutečně mohlo být, pak z toho logicky vyplývá, že v Číně soudruzi nařídili, že lidi mají být zdraví a lékař, o kterém se soudruzi domnívají, že léčí nedostatečně, bude perzekuován. U nás je to díky bohu jinak. Doktor se nemusí bát, že se znelíbí vrchnosti a bude zlikvidován, může se tedy koncentrovat na své pacienty, kterým skutečně pomáhá a nemusí je prohlašovat za zdravé jen proto, aby se soudruhům líbila statistika.

Mimochodem, k těm zbytečným operacím, vyšetřením i kontrolám může dojít jen tehdy, pokud to dnešní sebevědomý, informovaný a hlavně svéprávný pacient dovolí. Taky musí ten pacient nejprve k doktorovi dojít. Představujete si to jako Hurvínek válku. :-)

1 0
možnosti
Foto

Snad kdybyste se raději držel svého kopyta, pane RSDr.

2 0
možnosti
DT

To tolik nevynáší.

1 0
možnosti
Foto

1. Ceny léků - aspoň u nás - již několik let klesají. To prohlašuji jako lékař, který vidí, jak klesá celková suma za preskripci při zhruba stejném objemu předepsaných léčiv. Některé ceny jsou díky úhradám pojišťoven již na hranici rentability.

2. Jde o věčný spor, jestli je ta která metoda účinnější a jiná ne. Nejspíše nebudete rozporovat, že zavedení antibiotické terapie v polovině 20. století udrželo při životě nejspíše stamiliony lidí. Možná nebudete rozporovat, že kupříkladu dnes máme vysokou úspěšnost při léčení leukémie.Atd.

3. Je velké množství pacientů, kteří se sebou nechtějí nic udělat /nechtějí cvičit při bolestech páteře, nechtějí přestat jíst obrovské porce jídla při obezitě apod./ Tito nemocní vyžadují na své potíže prášky. Totéž řada lidí, kteří jsou "na nervy" chtějí cosi na zklidnění. Těm nepomůže ani čínská ani jiná medicína. Prášek utlumí potíže a jede se dále. Pokud by lékař odmítl těmto nemocným "jejich" léky, bude popotahován u ČLK či hůře soudu.

4. Naznačujete, že systém má zájem na tom, aby lidé brali léky - byli léčeni, avšak nebyli vyléčeni. Přisuzujete našim ,lékařům nechuť své nemocné vyléčit. Tato mantra vždy zcela znehodnocuje i to, co by mohl být na Vašich vývodech logické. Mohu zodpovědně prohlásit, že největší odměnou pro lékaře je ten nemocný, který od Vás odchází vyléčen.

5 0
možnosti
LH

Ceny léků klesají ? A to jako kde a které ja platím více a více.

0 0
možnosti
Foto

Usetrilo by se i tim, kdyby se predepisovalo min prasku. Na zvyseny (ne vysoky) tlak jsem domu odesla s receptem. Stacilo prestat solit a zhubnout, a tlak je v normalu.

2 0
možnosti

Takže stačilo méně solit a zhubnou a nemusela jste chodit k lékaři.

0 0
možnosti
DB

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS