Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pominu-li blábol o margarínu je třeba upozornit na další blábol o vitamínech s nebo bez nositelů informací v podobě jakýchsi smyšlených enzymů. Je zcela evidentní, že nevíte nic o vitamínech a ani o lécích.

0 0
možnosti

Ono není ani tak důležité z čeho se to vyrábí, jako kdo to vyrábí a jestli ví, co dělá. Nevzdělanci, šamani a šarlatáni rozšiřují mezi lidi utrejchy, které jsou netestované, takže je každé "léčení" ruskou ruletou.

1 0
možnosti
Foto

J23a18k94u87b 44R66o83t65h

12. 6. 2017 8:49

Paní kolegyně, zbytečné. Na vlastní uši slyšená námitka na to, co říkáte: Jenže každý léčitel to dělá z dobroty srdce, no, a někdy dojde k omylu, naopak farma a lékařská lobby to dělá za účelem zničení a ovládnutí lidstva. Šílené, co? Bojem s mentálně alternativními se věnuji řadu let a stejně mne znovu a znovu dostanou.

1 0
možnosti

Z uhlí vyráběli němci margarín za války asi sotva. Teoreticky to možné je, ale výroba příslušných mastných kyselin a hlavně odstraňování nežádoucích a jedovatých příměsí je tak náročná, že by se jim ten margarín pěkně prodražil. Z hnědého uhlí vyráběli za války benzín, protože neměli na dobytých územích dostatečně vydatná naleziště ropy.

To spíš tehdy už bylo známa výroba tuků z rostlinných olejů jejich ztužováním sycením dvojných vazeb vodíkem, takže jedlé margaríny mohli dělat buďto z lněného oleje nebo možná i z řepkového oleje. Ta podivná příchuť potom mohla být tím, že to byl lněný olej, který se jinak používal na výrobu fermeží a barev nebo pokud to byl řepkový olej, tak kyselina eruková, protože tehdy ještě nebyla řepka vyšlechtěna na nízký obsah této kyseliny erukové, která při delším používání takového tuku způsobuje závažné zdravotní problémy.

Případně tehdy za války dávali do margarínů vyškvařený živočišný tuk z masných odpadů, které by v době míru končily třeba ve výrobě mýdla nebo i v kafilérii, i z toho mohla být ta zvláštní chuť.

4 0
možnosti

Díky, informaci rodičů znám z dětství a nikdy mě nenapadlo to prověřovat. Bral jsem to jako fakt. Omlouvám se.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS