Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdo si myslíte, že autor je ubožák, klikněte na karmu u mého předposledního článku :-D:-D:-D

Nebo i posledního ;-)

13 6
možnosti
JN

Říkat si o karmu tak, jak to učinil autor ve svém blogu (s kterým jinak obsahově souhlasím), se mi také příčí. Ale zneužít diskuse pod cizím článkem k tomu, abych vyzýval ke zvyšování karmy své, to už mi přijde jako úplné zoufalství. :-P

4 3
možnosti
Foto

Nechutný je už jen nadpis toho článku. Kopání do mrtvol, čerstvých mrtvol, to je to nejhorší. Ke kdekomu mám výhrady a psal jsem o nich na těchto stránkách (kardinál Vlk, Stanislav Gross, Václav Havel ...), ale nikdy bych ani trochu neuvažoval o tom, že bych o nich napsal něco špatného krátce po jejich smrti.

18 0
možnosti
Foto

Zajímavé. A když někdo napíše něco skutečného, nikoli špatného, o Václavu Havlovi, tak vyskočíte z kůže, protože to nepasuje do Vašeho pojetí světa.

A to od jeho smrti uplynulo už více, než 5 let.

1 5
možnosti
Foto

Vy informace nemáte, pouze své domněnky, a soudíte. Trochu protimluv, nemyslíte? A že zmíněná autorka dosáhla tak vysoké karmy? Asi mluvila z duše mnoha lidem. Vy ovšem budete tvrdit, že si tuto karmu naklikala sama. Nebo ne?

Nejsem věřící, ale vidím, že kardinál Vlk církev opravdu pozvedl. Jestli mu něco přičítáte v posledních letech, připomeňte si, kdy skončil ve funkci arcibiskupa.

13 0
možnosti
VK

V dalším článku předkládám, z čeho jsem vycházel.

0 0
možnosti
KB

K19a34r78e38l 14B70o94k

25. 3. 2017 9:53

Pokud nemáte dostatečné vzdělání o církvích a jejich vlivu na křesťanskou kulturu

nesuďte.

11 0
možnosti
PV

"Kdo si myslí jako já, že NE a chápe gesto presidenta Zemana, h l a s u j t e, prosím, tím, že zvýšíte karmu tohoto článku! "

Slušný výkon, nakonec proč NE. Je to rozhodně chytřejší, než kdybyste nás vyzval, abychom vám při hlasování NE zároveň přispěli stanovenou částkou na váš účet.

4 0
možnosti
JH

Už jsem tady několikrát konstatoval, že gestu prezidenta Zemana dobře rozumím, že nesnáším pokrytce.

A co se kardinála Vlka týká - také mi přišel, na duchovního, přespříliš razantní a politikařící.

Kdesi jsem četl o tom, jak dramaticky se od roku 89 snížil počet sympatizantů katolické církve. Není to dnes asi ta nejlepší příležitost, ale značnou část zmíněných odpadlíků připisuju na vrub zesnulého pana kardinála, zmíněné razantnosti nejenom ohledně těch neššťasných restitucí.....

6 7
možnosti
Foto

Jste správný demagog. V husitský válkách přišla u nás církev o 80 procent svého majetku, který byl rozkraden a nikdy jej nedostala zpět. Bitva na Bílé hoře nás zachránila od poněmčení a ani zde církev nezískala žádný groš. Rozkradený majetek ji panovník nahradil daní z jedné bečky soli. Restitucí majetku ani jeden halíř nejde do Vatikánu. Prostě se církvi vrací, to, co ji ukradi komunisté a o tom není pochyb. To, že je to majetek církve uznávali i komunisté, kteří tvrdili, že tento majetek pouze spravují.RvRvRv

20 0
možnosti
Foto

Jo ! Ani inkvizičním procesy nezískala církev žádný majetek. Majetek připadl světské moci. Církev získavala majetek dary a tím, že uměla hospodařit. Tento majetek používala ke vzdělání lidí, zakládala školy, univerzity, starala se o nemocné, chudé, lidi postižené morem, malomocenstvím. Tedy dělala to, co nedělala světská moc. Vždy byla rozděleno na to, co je věcí boží a co je věcí světskou.

11 0
možnosti
Foto

Proč z toho děláte gesto jen proto, abyste poškodil prezidenta?

Podobná hysterie, ale o dost silnější, zaplála loni v souvislosti pohřbem Perese.

A bude tam Sobotka?

3 1
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
 

V ČEM VIDÍM SVŮJ ÚKOL
NA TÉTO PLANETĚ?

V poslání „nakazit“ každého, s kým přijdu do kontaktu vědomím, že jsme tím nejúžasnějším, co se na této planetě nachází. Že máme v sobě obrovskou sílu udržovat svou materiální i duchovní podstatu naprosto zdravou, výkonnou a  šťastnou. Že pro toho, kdo to o sobě ví a podle toho koná, neexistují nemoci, zdravotní problémy snadno překonává a zaměřuje se na to, co jej duševně i fyzicky obohacuje, činí šťastným a vyzařujícím do svého okolí pozitivní energii – lásku!