Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bude prezidentem ČR loutka, nebo nemocný člověk?

Ani jedno není optimální a každé má svou má výhodu i nevýhodu. Po příchodu k urnám nás nečeká jednoduché rozhodování.

První případ přináší výhodu Jiřímu Drahošovi a jeho loutkovodičům (které si možná ani neuvědomuje) a nevýhodou je, že ČR zprostředkovaně bude v rukou manipulátorů přesahující i samotnou EU. V druhém případě je to sice výhoda pro ČR, ale nevýhoda pro samotného Miloše Zemana. Takto exponovanou funkci sice psychicky a intelektuálně dobře zvládne, ale fyzické tělo může zradit.

Je náhoda, že do finálního hlasování postoupil nejméně připravený člověk k zastávání takovéto funkce a člověk, který má zdravotní problémy? Vím, že nic není náhoda.

Jako léčitel vím, že každá nemoc se dá vyléčit, ale ne každý člověk. Bez jeho aktivní spolupráce se to nemůže podařit. A má Miloš Zeman dostatek vůle a prostoru při výkonu prezidentské funkce, aby svůj zdravotní stav změnil? To nevím, ale pokud ne, znamená jeho případné znovuzvolení své zdraví obětovat.

Oba kandidáti mají další „chybičku“. Občas, byť možná nechtěně, někoho urazí.

U Miloše Zemana nevím, zda opravdu nechtěně, protože to může mít svůj podtext a sledovat určitý cíl. Vše, co dělá i říká má promyšlené a má to logiku. Koneckonců to odráží i to, že je výrazným vítězem prvního kola voleb.

Jiří Drahoš k tomu neměl na veřejnosti zatím dostatek příležitosti. Do voleb byl pro veřejnost  fakticky „neviditelný“. Ale jeden úlet se mu přece jen podařil. A odráží jeho smýšlení o sobě a svých voličích. A myslet si o voličích, kteří prosazují referendum pro důležité rozhodnutí, že jsou primitivové, jej charakterizuje. Mít vyšší IQ neznamená, že dotyčný je inteligentnější, inteligence zahrnuje celý soubor schopností a vlastností. A musí mít i výstupy. Tedy pokud jsem vědec (neznamená to, že víc vím než ostatní, to každý ve svém oboru, vědec je také jen profese). Jsem-li jako vědec úspěšný,  pak za mnou musí být nové poznatky i patenty. Vědec není významný tím, co se naučil, ale vlastním poznáním a objevy. Nelíbí se mi povýšenecký pohled na lidi. Nikdo není ani lepší, ani horší a nemá právo se nad někoho povyšovat.  

Pokud chceme prezidenta, který bude vyhovovat ve všech parametrech, tak takového nyní na výběr nemáme. Musíme se smířit s tím, že president je také jen člověk a má své chyby. A byť se zdá, že funkce prezidenta nemá praktické pravomoci a je více reprezentativní, nenechme se mýlit.

Prezidentova slova i činy mají obrovský vliv na myšlení a konání obyvatelstva. Dokáže lidi sjednotit i rozdělit. Dokáže pohladit na duši, či vyvolat značnou nelibost a při tom jedno i druhé vyvolává aktivity. A je důležité, aby ty aktivity byly ve prospěch všech.

Volme svého prezidenta srdcem. Nedívejme se jen na fyzickou osobu, ale na to, co si do budoucna přejeme a jak k tomu „můj“ kandidát může přispět. Každý jsme jiný. Mám až tak široké srdce, že jsem ochoten přijímat a podporovat přistěhovalce z muslimských států? Jsem více pročeský, nebo mi vyhovuje „proevropská“ politika nenápadně řízená stínovou světovou vládou o níž jsem již na tomto blogu několikrát psal. Každý má prostě jiné priority – někdo je světoběžník, někoho víc zajímá, jak se má zde.

Srdce každého bije pro nějaký svůj cíl, svůj sen. Žádný prezident vám jej nesplní. Může vám ale otevřít cestičku, po které když budete kráčet a budete aktivní, splnění vašeho snu se bude blížit. Může vám ale takovou cestu i úplně zavřít.

Věřte, že vaše účast na těchto volbách a rozhodnutí dle toho co cítíte jako lepší (rozum vám většinou správně neporadí) a má svůj obrovský význam. 

Autor: Vladimír Koliandr | sobota 20.1.2018 9:00 | karma článku: 29,83 | přečteno: 1073x
  • Další články autora

Vladimír Koliandr

Byl inaugurační projev Miloše Zemana nepatřičný?

Miloš Zeman je mimořádným státníkem, avšak občas jej upřímnost a cit pro čestné jednání přemohou nad diplomatickým taktem – jenže proto jej lidé milují! A někteří nemají rádi.

10.3.2018 v 9:00 | Karma: 7,52 | Přečteno: 318x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Máme čekat konec světa? Pokud ano, tak jak a proč?

Podívejme se na paralelu, která je pro nás snadněji pochopitelná. Snad všichni máme doma děti či vnoučata, které milují počítačové hry. Pohled jejich očima nám může usnadnit, abychom si na výše položenou otázku dokázali odpovědět.

25.2.2018 v 13:55 | Karma: 7,57 | Přečteno: 337x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Znáte příběh Doc. Dr. Ing. Ivana Dolejšího, CSc a jeho objev v léčbě rakoviny?

Svým výzkumem i zveřejněním ve své knize „Konec strachu – o jednom výzkumu zhoubných nádorů“ (© PLANTEX, 1993) dal lidstvu obrovský dar. Objevil příčinu i jeden z možných úspěšných a klinicky ověřených způsobů léčení.

24.2.2018 v 9:00 | Karma: 28,66 | Přečteno: 4440x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Je z pohledu astronomie čas neměnnou veličinou?

Dokonale přesné měření času je ideál, kterého se snažily dosáhnout celé generace učenců a vědců už od antických dob. Jak zachytit prchavou a špatně definovatelnou chiméru, kterou si uvědomují pouze lidé?

18.2.2018 v 9:00 | Karma: 5,11 | Přečteno: 105x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Proč dosud vědci neobjevili elixír věčného mládí?

V tomto článku vám prozradím, co dělají jedinci, aby v devadesáti se cítili či i vypadali na dvacet, nebo v optimálním fyzickém věku, který si zvolí, se dožili třeba i 300 let.

14.2.2018 v 8:00 | Karma: 9,36 | Přečteno: 232x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
 

V ČEM VIDÍM SVŮJ ÚKOL
NA TÉTO PLANETĚ?

V poslání „nakazit“ každého, s kým přijdu do kontaktu vědomím, že jsme tím nejúžasnějším, co se na této planetě nachází. Že máme v sobě obrovskou sílu udržovat svou materiální i duchovní podstatu naprosto zdravou, výkonnou a  šťastnou. Že pro toho, kdo to o sobě ví a podle toho koná, neexistují nemoci, zdravotní problémy snadno překonává a zaměřuje se na to, co jej duševně i fyzicky obohacuje, činí šťastným a vyzařujícím do svého okolí pozitivní energii – lásku!