Pacient nejde k lékaři proto, aby se léčil, ale proto, aby byl zdráv!

24. 09. 2017 9:00:00
Je to stejné, jako když si jde někdo koupit vrtačku. Nepotřebuje vrtat, potřebuje díru. Slýchám námitky, že výsledky mé práce způsobuje placebo a ne léčení. No hurá! Jsme u podstaty věci.

Nejde přeci o léčení, ale o vyléčení a to vždy provede vlastní tělesný „samouzdravující“ mechanismus. Tedy placebo! Každé uzdravení (vždy!!!) provede placebo, tedy vlastní imunitní systém se svými mechanismy. A o to nám přece jde! (Jsou výjimky, znám takové, kteří se chtějí léčit a o uzdravení nestojí – jejich motivace je ale nečestná, řekl bych, že mají zájem parazitovat na společnosti – a tomu bychom měli bránit.)

Je obrovská škála možností, jak svůj samoléčící systém spustit. A tím nemyslím obcházet lékaře, právě oni mají obrovské možnosti, jak dosáhnout toho, aby byl člověk zdráv.

Ale nepovažuji za správné diskriminovat ostatní metody, které po tisíce let fungovaly a jsou mimořádně úspěšné i nyní - jen nejsou ekonomicky zajímavé, protože jsou velmi jednoduché a levné.

A totéž platí i o některých nejnovějších metodách vyvinutých lékaři a jejich ústavy, které konkurují stávajícím – byť méně účinným, nebo dokonce téměř neúčinným metodám léčení. Stále „osvědčené“ metody vyhrávají. Ne pro svou účinnost, ale proto, že jsou ekonomicky (pro někoho) velmi efektivní. Ten, kdo z toho profituje ale pacient ani stát není.

Je mi velmi líto, že se najdou lidé, kteří se ani nepřesvědčí o funkčnosti metody, sami ji odsoudí (věří, že nemůže být nic jiného, než to, co zná klasická medicína) a tím ublíží i jiným. Například Jana Majová velmi hezky píše zde na blogu příběh o těžce nemocném Davidovi i jeho mamince. Ale nejde přece jen o článek, důležitější je pomoc. Požádal jsem ji v diskusi o předání informace Davidovi, jak se vyléčit, jenže ona mou žádost smazala. (Já to nikdy nedělám ani diskutující, která má stále jen zlé poznámky, natož smazat nabídku pomoci.) Je to jakoby vzkázala Davidovi „Ty se nemůžeš vyléčit“ a při tom opak je pravdou.

To, co opravdu známe, je zlomek toho, co naše bytost dokáže. Záleží na tom, co chceme - zda se chceme léčit, nebo jsme odhodláni udělat vše, abychom se vyléčili – a v tomto případě máme obrovskou naději být úspěšní.

Přichází nová doba. Lidé začínají chápat, že o svém zdraví mohou rozhodovat sami. Že je nikdo nemůže vyléčit, že lékař, léčitel i terapeut pouze vytváří podmínky pro jejich geniální samouzdravující mechanismus – tuto tezi, kterou jsem převzal od prof. Dr. Rameshe (jehož metodu odprogramování jsem vám prozradil v minulém článku) používám při každé příležitosti.

Člověk má úžasné vnitřní schopnosti, z nichž ty samoléčící jsou pro nás zvláště významné. Nenechávejme vše na druhých, starejme se o své zdraví především sami a dobře zvažujme, která metoda a na co je pro nás nejvhodnější.

A nezavrhujme vše, co neznáme, snažme se s tím seznámit a pochopit to. A pokud nám to dává smysl, využijme vše dostupné pro zlepšení svého zdraví. Nerozhodujme ale za jiné – každý má mít šanci o sobě rozhodnout sám.

Autor: Vladimír Koliandr | neděle 24.9.2017 9:00 | karma článku: 21.50 | přečteno: 807x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 8.79 | Přečteno: 262 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.60 | Přečteno: 314 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 18.10 | Přečteno: 381 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 95 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 901

 

V ČEM VIDÍM SVŮJ ÚKOL
NA TÉTO PLANETĚ?

V poslání „nakazit“ každého, s kým přijdu do kontaktu vědomím, že jsme tím nejúžasnějším, co se na této planetě nachází. Že máme v sobě obrovskou sílu udržovat svou materiální i duchovní podstatu naprosto zdravou, výkonnou a  šťastnou. Že pro toho, kdo to o sobě ví a podle toho koná, neexistují nemoci, zdravotní problémy snadno překonává a zaměřuje se na to, co jej duševně i fyzicky obohacuje, činí šťastným a vyzařujícím do svého okolí pozitivní energii – lásku!     

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...