Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Víte, že některá vyšetření mohou podporovat růst rakoviny? Jak se nejšetrněji vyšetřit?

Rakovina je jednou z nejmylněji chápaných nemocí. Veřejnost s myslí, že když se objeví, musíme  využít chemikálie, radiaci a chirurgii. Existují přesvědčení, že častá vyšetření dávají větší šanci rakovině předejít. Je to tak?

Měli bychom chápat, že rakovina je zcela normální nemocí. Tělo má prostředky, které se dokáží s rakovinou úspěšně vypořádat. Rakovinné buňky, které denně vznikají po desítkách tisíc, umí funkční imunitní systém likvidovat.

Musíme si uvědomit, že rakovina není samoúčelná, je vlastně prostředkem k vyřešení extrémní toxicity organizmu. V knize „Pravda o rakovině“ uvádí Dr. Leonard Coldvell, naturopatický lékař a doktor medicíny, který je i mediálně velmi činný toto: „Rakovina je léčebnou kůrou. Lidé to nechápou. Rakovina je tu od toho, aby vám zachránila život. Když máte v těle tolik toxinů, že už umíráte na otravu, vytvoří si tělo jakýsi pytel, do něhož nacpe všechen ten jed a převáže ho motouzem – a to je tumor.“

Je to těžko stravitelné, ale rakovina je normální reakcí těla na extrémní invazi patogenů a toxinů a screening rakoviny, byť si myslíme, že je dobrý, může narušit imunitní mechanismus. Rakovina se vymkne kontrole, plně se rozvine a může způsobit i smrt. Ostatně jako vše, co poškodí náš imunitní systém (antibiotika, kortikoidy, sdružené vakciny, chemoterapie…).  Imunitní systém  jediný si může s touto chorobou poradit. Neničme ho, ale podporujme a hýčkejme si ho!

A nyní se podívejme, které z dostupných metod vyšetření volit.

  • Mamografický screening mléčné žlázy (mamogram). Jeho konstrukce vyžaduje stlačení prsní tkáně a to je to nejhorší, co můžeme z hlediska prevence dělat. Tvrdí to řada lékařů. Namátkou sahám do Španělska. Vybírám Dr. Raimunda Hiluema, MD, zakladatele a ředitele  Hiluemova ústavu. Vysvětluje, že komprese potencionálně rakovinné prsní tkáně je nebezpečná proto, že rakovinné buňky mohou zamořit okolní tkáň a dostat se do krevního oběhu. Slýcháme sice o tom, jak je včasné odhalení mamogramu vaší nejlepší ochranou, ale když už mamogram nádor odhalí, bývá často  v pokročilém stádiu. Přiznává ale, že chceme-li nádor brzy zachytit, mamogram to umožňuje.  Ale místo něj doporučuje krevní testy s vysokým rozlišením (HRB). Mamogram totiž navíc vydává ionizující záření, které způsobuje mutaci buněk, které z nádoru stlačením uniknou. Radiologická společnost Severní Ameriky potvrzuje, že každoroční vyšetření mamogramem, je přímou příčinou toho, že některé ženy onemocní rakovinou prsu.
  • PSA (Prostatický Specifický Antigen – jakýsi mamogram pro muže). Vysoké PSA nemusí být nutně známkou rakoviny, ale následná biopsie může rakovinné buňky (které i zdravá prostata obsahuje) roznést po celém těle.
  • CT (výpočetní tomografie), MRI (magnetická rezonance),  PET (pozitronová emisní tomografie), SONO (ultrasonografie, ultrazvuk) i řada dalších zobrazovacích a testovacích metod zjišťování rakoviny, včetně mamogramu a biopsie o nichž výše píši, mají jednu zásadní vadu a to způsob přístupu k rakovině.  Lidem, kteří něčím takovým projdou to nejen škodí, ale jejich imunitní systém se již nedostane do akce, aby příslušná ložiska odstranil, protože nastupují farmaceutické produkty, které nemohou rakovinu vyléčit. Proto, podíváme-li se do statistik začátku minulého století, zjistíme, že rakovina byla výjimečnou nemocí, protože nebylo jak ji preventivně zjistit a imunitní systém dostal prostor pro vyřešení problému dříve, než se onemocnění rozvinulo.
  • Kolonoskopie a Gastroskopie jsou metody, které – pro změnu mechanicky -  mohou poškodit tkáň a způsobit později i onkologický problém, pokud  přímo nezjistily cisty (toxické látky „zabalené do rychle se dělících buněk“, které se imunitní systém chystá rozpustit) a odběrem vzorku se mohou zmutované buňky i toxiny uvolnit do krevního řečiště.

Potřebujeme opravdu preventivně zjišťovat potencionální možnost onemocnění rakovinou? Pokud myslíme, že ANO, volme neinvazní metody a snažme se, aby i v ČR byly běžně dostupné. Jaké to jsou?

  • Termografie. Jak název naznačuje, přístroj využívá infračervenou energii. Nejčastěji se využívá k vyšetření prsu. V porovnání s mamogramem je přesnější a neškodí. Začínající rakovinu zachytí dříve a umožní skutečnou prevenci, která spočívá v požívání čisté stravy, pravidelné detoxikaci, vyváženosti energetických polí a snižování stresu. Jako neetické považuji  vyhlašování měsíce prevence rakoviny prsu, který nemá s prevencí nic společného -   ženy jsou zvány na mamograf a následně do náruče farmaceutického průmyslu. Prevence přece znamená vytvoření podmínek pro to, aby imunitní systém mohl v plné síle plnit své poslání.
  • AMAS (Protilátka  ANTI-MALIGNIN v séru).  Je to protilátka vyskytující se přirozeně v krevním séru a její množství se zvyšuje, jakmile se nějaký druh rakoviny začne v těle rozvíjet. Tento test je velice účinnou metodou, schopnou odhalit každý typ rakoviny s 95%  přesností (při opakování až s 99% přesnosti).
  • hCG (Imunologický test na lidský choriový gonadotropin v moči). Jde o jakýsi biomarker rakoviny. Tento hormon běžně uvolňuje lidský zárodek při početí, ale uvolňují jej také rakovinné buňky jako svou ochranu před imunitním systémem     („klamou“). Čím vyšší jsou hladiny hCG v moči, tím zhoubnější je přítomná, nebo blížící se rakovina. Tento test používají lidé, kteří přežili rakovinu, aby se ujistili, že jsou stále v pořádku.
  • Test ONCOBOLT (jde o test na protein, nacházející se na povrchu rakovinných buněk, pro každý druh rakoviny s odlišnou charakteristikou, dnes nazývaný ENOX2). Objevitelem je Dr. Morre, bývalý výzkumník Purderovy univerzity v Indianě. Na rozdíl od testu AMAS, který umí odhalit existenci rakoviny, ale neumí určit místo výskytu, tento test odhalí obojí. Analýza více jak 800 těchto testů potvrzuje, že testy ONCObolt objasniy 26 typů klinicky potvrzené rakoviny s přesností detekce 99,3%.
  •   Test na TYMIDIN KINÁZU . Tymidin kynáza 1 neboli TK1 je enzym, který opravuje poškozenou DNA v těle a od roku 2013 je spojován s množstvím maligních rakovinných buněk. Tento test lze použít nejen k detekci rakoviny, ale i ke sledování její progrese. Je na ní vidět úspěšnost konkrétního druhu léčby. Tymidin kináza je markerem závislým na buněčném cyklu, který lze  detekovat v séru pacientů s mnoha různými diagnózami rakoviny. Bohužel, tyto testy se provádí jen ve veterinárním lékařství u psovitých šelem a domestikovaného zvířectva při podezření na rakovinu. V časopise Cancer and Clinicak Oncology se o tomto testu píše, že „je cenným markerem rakoviny u celé palety pevných nádorů a lze jej považovat za univerzální“.  Toto vyšetření patří mezi nízkonákladové. Není to důvod, proč se nepoužívá u lidí? Nebo snad proto, že neúspěšnost některých metod léčby by byla příliš evidentní?

Účinných metod k detekci rakoviny je ještě více.  Na závěr se zaměřím ale na to, co využívám sám.

  • Diagnostika METATRON (biorezonanční vyšetření – NLS diagnostika) Tato metoda byla vyvinuta ruskými vědeckými pracovišti pro komplexní a přesné vyšetření kosmonautů. Sleduje tělesný stav prostřednictvím změn vlnových charakteristik tělesných tkání. Stav orgánu vyhodnocuje tím, že rezonančně zesiluje vyzařovaný signál vyšetřovaného orgánu. Ten a každá buňka má své charakteristické oscilace. A zachycuje i oscilace buněk (a jejich útvarů), které k lidskému tělu nepatří (například parazity).  Tyto oscilace jsou zaneseny v paměti počítače a mohou být zobrazovány jako graf. Nezobrazuje se kopie orgánu konkrétního člověka, ale jeho grafické vyjádření s vyznačením změn proti normálu a barevným rozlišením naléhavosti řešení. Každý patologický proces má svůj charakteristicý graf. Každá buňka nese úplnou informaci (jako hologram), tedy zobrazí se i amputované části těla, jen na nich nebude zanesena žádná informace, protože fyzicky neexistují. Na rozdíl od nejčastěji užívaných a nákladných metod dokáže Metatron odhalit i skrytá stádia onemocnění, která běžně užívaný ultrazvuk, nákladná počítačová tomografie ani magnetická rezonance nemusí rozpoznat. Přístroj umí najít původ nemoci až na úrovni genomu. V místech největších patologických změn vyšetří i histologické řezy. Prohledá i významně změněné buňky. Algoritmus hledá změny na jednotlivých chromozomech a nakonec zkoumá šroubovici DNA.  Tento přístroj svou univerzálností, přesností a jednoduchostí aplikace představuje světovou špičku. Představuje nízkonákladové vyšetření. K jeho nevýhodám patří, že se vyšetření nemohou zúčastnit osoby s kardiostimulátorem, inzulinovou pumpou, či jinými elektronickými zařízeními  či většími kovovými předměty  (nad 150 g) v těle.  Byť tuto metodu prezentuji jako neinvazivní, přesto jedno vyšetření představuje stejné zdravotní riziko jako hodinový rozhovor mobilním telefonem. V žádném případě však nemůže podpořit rozvoj některé u vyšetřovaných nemocí, jako je tomu u metod uvedených v první části. A nyní ještě udávaná účinnost u onkologických nálezů v porovnání z běžně užívanými metodami v našem zdravotnictví: Vyšetření ultrazvukem 6-8%, počítačový tomograf  12 – 16%, magnetická rezonance 18 – 23%, NLS diagnostika 38 – 42%.
  • Vyšetření HCY (homocysteinu v krvi) Tato metoda nezachytí konkrétní onkologický problém, ale vyjadřuje konkrétní stav organizmu a jeho schopnost se mimo jiné i s onkologickým onemocněním (prostřednictvím vlastního imunitního systému) vypořádat. Velkým propagátorem této metody v České Republice je MUDr. Karel Erben. Připravil na tomto principu jednoduchý, účinný a velice levný systém prevence civilizačních chorob, na kterém (pro ministerstvo zdravotnictví) velkou část svého života pracoval. Bohužel tato metoda nebyla zavedena do praxe. Pro její diskreditaci byla „od stolu“, bez klinických podkladů, vypracována a podvržena studie, na jejímž základě  dostal Mudr. Erben „bludný balvan“ -   jako ostatně i další, kteří jdou proti lukrativnímu tržišti  se zdravím).  Jenže tato metoda pomáhá zdolávat i onkologické problémy lépe, než metody klasické. Stačí upravit hladinu homocysteinu především vitaminy B6, B12 a kyselinou listovou na fyziologickou hodnotu a organismus se začne léčit sám. Čím lepší podmínky organizmu vytvoříme, tím rychleji se vyléčí. Samozřejmě, že to není tak jednoduché, jak mohu v kratičkém odstavečku vyjádřit, ale v podstatě to tak funguje, byť do toho vstupují další vlivy, jako například psychika, prostředí, ve kterém se člověk vyskytuje (společenské i fyzické), strava i další.

Jak ze zdravotních problémů ven, to už není téma tohoto článku. To si nechám zase na někdy jindy.

Autor: Vladimír Koliandr | neděle 2.7.2017 9:00 | karma článku: 27,39 | přečteno: 2137x
  • Další články autora

Vladimír Koliandr

Byl inaugurační projev Miloše Zemana nepatřičný?

Miloš Zeman je mimořádným státníkem, avšak občas jej upřímnost a cit pro čestné jednání přemohou nad diplomatickým taktem – jenže proto jej lidé milují! A někteří nemají rádi.

10.3.2018 v 9:00 | Karma: 7,52 | Přečteno: 318x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Máme čekat konec světa? Pokud ano, tak jak a proč?

Podívejme se na paralelu, která je pro nás snadněji pochopitelná. Snad všichni máme doma děti či vnoučata, které milují počítačové hry. Pohled jejich očima nám může usnadnit, abychom si na výše položenou otázku dokázali odpovědět.

25.2.2018 v 13:55 | Karma: 7,57 | Přečteno: 337x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Znáte příběh Doc. Dr. Ing. Ivana Dolejšího, CSc a jeho objev v léčbě rakoviny?

Svým výzkumem i zveřejněním ve své knize „Konec strachu – o jednom výzkumu zhoubných nádorů“ (© PLANTEX, 1993) dal lidstvu obrovský dar. Objevil příčinu i jeden z možných úspěšných a klinicky ověřených způsobů léčení.

24.2.2018 v 9:00 | Karma: 28,56 | Přečteno: 4431x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Je z pohledu astronomie čas neměnnou veličinou?

Dokonale přesné měření času je ideál, kterého se snažily dosáhnout celé generace učenců a vědců už od antických dob. Jak zachytit prchavou a špatně definovatelnou chiméru, kterou si uvědomují pouze lidé?

18.2.2018 v 9:00 | Karma: 5,11 | Přečteno: 105x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Proč dosud vědci neobjevili elixír věčného mládí?

V tomto článku vám prozradím, co dělají jedinci, aby v devadesáti se cítili či i vypadali na dvacet, nebo v optimálním fyzickém věku, který si zvolí, se dožili třeba i 300 let.

14.2.2018 v 8:00 | Karma: 9,36 | Přečteno: 232x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Dojde k zamezení globalizace v ČR vítězstvím Miloše Zemana ve volbách?

Je to první malý světlý krůček. Je před námi mnoho práce, aby lidé pochopili, že nebezpečí, které tady číhá, je nyní větší, než před druhou světovou válkou. A podívejte se i na video Jiřího Drahoše.

3.2.2018 v 9:00 | Karma: 16,16 | Přečteno: 244x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Proč vyhrál Miloš Zeman volby? Je to náhoda, štěstí, měl lepší kampaň?

Ani jedno. Je to zákonitost. Jsme energetické bytosti. Na koho myslíme, tomu teče energie. Myšlenky jsou reálné energetické útvary.

28.1.2018 v 11:58 | Karma: 21,61 | Přečteno: 1068x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Řítí se lidstvo naší planety do záhuby, nebo do ráje?

Prosím čtenáře, kteří nevědí, že jsme duchovními bytostmi v materiálním těle, NEOTEVÍREJTE TENTO ČLÁNEK a hlavně nepouštějte video, z něhož promlouvá mimozemská bytost inkarnovaná do lidského těla.

25.1.2018 v 7:00 | Karma: 14,84 | Přečteno: 562x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Otevřeme se přívalu imigrantů a pokusíme se s nimi žít?

Pro mě to není lákavá představa i přes to, že nemám rasové předsudky a jsem nakloněn pomáhání lidem. Věřím, že takové nebezpečí se podaří zažehnat. Podívejte se i na video !

24.1.2018 v 7:00 | Karma: 34,13 | Přečteno: 1313x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Bude prezidentem ČR loutka, nebo nemocný člověk?

Ani jedno není optimální a každé má svou má výhodu i nevýhodu. Po příchodu k urnám nás nečeká jednoduché rozhodování.

20.1.2018 v 9:00 | Karma: 29,83 | Přečteno: 1073x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Úžasná, obrovská, živá a inteligentní bytost jménem ZEMĚ

Ano, i naše Země je bytostí disponující inteligentním energetickým polem tak, jako my jsme stejně neuchopitelnou inteligentní bytostí pro mikroorganizmy žijící na našem či v našem těle. Podívejte se i na pár obrázků. Ohromí vás.

6.1.2018 v 9:00 | Karma: 12,27 | Přečteno: 350x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Co dělat v roce 2018, abychom byli všichni zdraví, šťastní a celé Česko prožívalo blaho?

Přesto, že univerzální recept je velmi obtížné dát, existují určité podmínky a skutečnosti, jejichž respektováním a uplatněním je takovéto celospolečenské změny možné dosáhnout.

31.12.2017 v 9:00 | Karma: 12,56 | Přečteno: 335x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Břetislav KAFKA - fenomenální psychotronik minulého století

Právě vánoční čas je velmi vhodným pro vzpomínku na výjimečnou osobnost českých dějin, jejíž dílo, podložené reálným výzkumem a praxí, mnohokrát přesahuje, svým významem pro zdraví a vývoj lidstva, současné vědecké kapacity.

23.12.2017 v 9:00 | Karma: 19,02 | Přečteno: 1243x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Vrah z vodovodního kohoutku

1.místo úmrtí by nemuselo patřit kardiovaskulárním onemocněním, kdyby se zabránilo plošnému šíření hlavního původce tak časté smrti. Je jím aktivní chlór, kterým zabezpečujeme desinfekci všech vodovodních řádů.)*

17.12.2017 v 9:00 | Karma: 21,56 | Přečteno: 1640x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Žijme Tady a Teď! Využijme to pro své zdraví, štěstí, bohatství i lásku.

Žít a řešit své problémy v současnosti, nepoutat se k minulosti ani nevázat energii na to, co udělám v budoucnosti, je osvědčená rada všech úspěšných lidí, kteří úspěchu dosáhli vlastním přičiněním.

9.12.2017 v 9:00 | Karma: 15,41 | Přečteno: 315x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Viděl jsem to zítra

Stejnojmenná kniha, jejíž titul, zdánlivě obsahující protimluv, nás uvádí do reality, která je pro většinu obyvatel této planety ještě těžko uchopitelná. Minulost, přítomnost i budoucnost jsou zde tady a teď.

3.12.2017 v 9:00 | Karma: 12,52 | Přečteno: 781x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Jaký je projev psychospirutuální krize?

Kratičké video, jež ještě doplňuje článek, který jsem zveřejnil před hodinou. Je velmi důležité s tímto problémem přijít k takovému psychiatrovi, který je dostatečně informovaný a může opravdu pomoci.

25.11.2017 v 10:05 | Karma: 5,90 | Přečteno: 237x | Diskuse| Miniblogy

Vladimír Koliandr

Může chybná psychiatrická diagnóza zničit život zdravého člověka?

Odpověď na tuto otázku naleznete v transpersonální psychologii. To, že jsme již udělali krůček dopředu, ukazuje režisér Viliam Politkovič v novém dokumentárním filmu „Z temnoty duše ... světlo“.

25.11.2017 v 9:00 | Karma: 14,77 | Přečteno: 716x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Colostrum – dar přírody pro zdravý život

Setkal se s ním již každý hned když opustil matčino lůno a přisál se k jejímu prsu. Dříve než mléko sál látku obsahující imunoglobuliny, imunitní regulátory, růstové faktory, vitaminy, minerály, stopové prvky a aminokyseliny.

18.11.2017 v 9:00 | Karma: 11,08 | Přečteno: 666x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Může očkování proti chřipce způsobit potrat?

Listopadové číslo časopisu „Zázraky medicíny“, v rubrice objevy, popisuje na straně 26 - 28, že ano! Jde o objev vědců, kteří zkoumali účinky vakcíny proti chřipce podané v těhotenství.

12.11.2017 v 9:00 | Karma: 13,20 | Přečteno: 526x | Diskuse| Kultura
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
 

V ČEM VIDÍM SVŮJ ÚKOL
NA TÉTO PLANETĚ?

V poslání „nakazit“ každého, s kým přijdu do kontaktu vědomím, že jsme tím nejúžasnějším, co se na této planetě nachází. Že máme v sobě obrovskou sílu udržovat svou materiální i duchovní podstatu naprosto zdravou, výkonnou a  šťastnou. Že pro toho, kdo to o sobě ví a podle toho koná, neexistují nemoci, zdravotní problémy snadno překonává a zaměřuje se na to, co jej duševně i fyzicky obohacuje, činí šťastným a vyzařujícím do svého okolí pozitivní energii – lásku!