Prospěl kardinál Vlk naší zemi?

Kdo si myslí jako já, že NE a chápe gesto presidenta Zemana,                h l a s u j t e, prosím, tím, že zvýšíte karmu tohoto článku!

K myšlence hlasování mě přivedl článek, který napsala Petra Kišová - mimochodem je mi velmi sympatická svou upřímností i otevřeností, ale myslím, že svým článkem  „Malý člověk nemůže být velkým státníkem“, šlápla vedle.

Přesto karma článku, velebícího kardinála Vlka a odsuzujícího prezidenta dosáhla téměř 40!  Připojuji dále tedy to, co jsem do diskuse k článku napsal.

Není jednoduché posuzovat druhého. Vysvětluji to ve svých posledních článcích. I když mám výhrady ke způsobu chování Miloše Zemana, myslím že své kroky má pečlivě zváženy.

Jak můžete vědět, že kardinál Vlk prospěl této zemi? Katolická církev je rozštěpena. Část jejího vedení je propojena se skupinou usilující o absolutní moc ve světě a to i těmi nejbrutálnějšími prostředky. Ve Vatikánu probíhá vnitřní boj. Po papeži, který to vzdal (chtěl přežít), nastoupil nový, aby čelil mocenským zájmům kliky ve vlastní církvi.

Ke které klice patřil kardinál Vlk? K těm, kteří jsou odhodláni sloužit lidem bez ohledu na osobní prospěch, nebo k uzulpátorům moci a bohatství, kteří to veřejně dokáží na sobě potlačit a skrýt?

Já to nevím, Vy to nevíte také, ale prezident má například přístup i podkladům církevních restitucí. Miliardy korun z našeho rozpočtu, putující do Vatikánu, za bývalé majetky církve, jejíž většinu získala krvavou cestou (po Bílé hoře, v inkvizičních procesech...), ale i dary vlastenců končí v cizí zemi a doma z toho zůstávají jenom "drobné". Je to nehorázný podvod - nepodílel se na něm hlavně kardinál Vlk? a možná Kalouskové a další, kteří to umožnili tehdy netušili, že pro církevní charitu, opravy kostelů, správu vlastního majetku, dokonce i na platy kněží, toho v Čechách mnoho nezůstane.

Miloš Zeman jednal mnohokrát s kardinálem Vlkem osobně a tam, když to nemá publicitu, se nemusel kardinál Vlk chovat tak, jak to prospívá českému národu (nebyl před národem vidět). A president, z úcty k církvi jako instituci, to nemohl a ani nyní nemůže prezentovat jinak.

Pokud nemáte informace, nesuďte.

 

Autor: Vladimír Koliandr | sobota 25.3.2017 9:15 | karma článku: 43,71 | přečteno: 2403x