Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Na které straně fronty, v probíhající válce, stojíme?

Může se stát, že člověk i s nejlepšími úmysly pomáhat lidem, nevědomky stojí na straně  svého nepřítele. A je přesvědčen, že dělá to nejlepší, co pro lidi i sebe udělat může. Přesto je tomu právě naopak.

Ideologická část války je to nejnebezpečnější, co člověka ovládne. A současně probíhající válka, zahrnující téměř celý svět, probíhá nenápadně, zaměřuje se na přenášení těžiště k zástupným problémům, jakými jsou lokální konflikty, rozdělení světa přinejmenším na dva protichůdné tábory mezi nimiž stále probíhá takzvaná studená válka, imigrace a nebezpečí islamismu, a tam, kde to lze využít, i nebezpečí mimozemských civilizací.

Přičemž cílem skupinky samozvanců usilujících o ovládnutí světa je především snížení počtu obyvatel planety a  proměna přeživších v novodobé otroky. Jak? To jak se již vyhlazují lidé dnes, jsem naznačil  v předchozích článcích. Přesto tomu málokdo věří. A jak si vytvořit novodobé otroky? K tomu dnes už přeci nepotřebujeme řetězy. Těmi se stává kreditní karta a bič nahradí exekuce.

Rozpoutat dnes vojenský celosvětový konflikt již nemůže vést ke splnění cílů agresora. S největší pravděpodobností by nebylo vítězů ani poražených. I agresor by byl vymazán z mapy naší planety.

Jak tedy zvládnout, aby lidé vědomě neodmítali poškozování svého zdraví vedoucího často až k fyzické likvidaci a šťastlivci, kteří relativně zdraví zůstávají, dobrovolně pracovali pro své chlebodárce za mzdu pokrývající nezbytné životní náklady a ještě za to byli vděční?

Poučme se opět v minulosti. Podívejme se, jak dokázal „génius propagandy“  Dr. Joseph Goebbles ovládnut miliony lidí pro nesmyslnou a zrůdnou ideologii. Nikdo jej nepřekonal v umění, jak propagandy zneužívat k manipulaci lidí.  Mimo jiné také řekl: „Nemám čas přesvědčovat lidi. Využívám jejich slabostí.“

Nepřipomíná tento nemorální, nemravný závěr názory některých publicistů na uveřejňování intimností a skandálů ze života celebrit, nebo názory televizních představitelů na rvačky a vraždy v akčních seriálech? Dočetl jsem se, že dnešní dítě vidí v „zábavných“ televizních pořadech okolo 15 tisíc vražd dříve, než dospěje. Ale výchovou k agresivitě to jen začíná. Manipulace s vědomím je neuvěřitelná.

Nezasloužili si Němci svůj osud v druhé světové válce tím, že se nechali zmanipulovat Goebbelsovou propagandou?

A co si zasloužíme my? Opravdu se sebou nenecháváme manipulovat, nezačínáme být otroky kreditních karet, laciné zábavy a informací předávaných goebbelsovskými metodami propagandy, jak se to naučili jeho, pro nás neviditelní, následovníci?

Je čas si uvědomit, že jsme naprosto suverénními bytostmi s obrovskou vnitřní sílou, jejíž možnosti jsou před námi zatajovány. Že naše schopnosti a možnosti přesahují vše, co si jen dokážeme představit! Že už jen samotné naše myšlení má neuvěřitelnou sílu – dokážeme jím měnit vlastní život i osud. Jenže, pokud bychom to dokázali všichni využívat, byli bychom si všichni rovni a hrstka „nadlidí“, tak, jako se vytvářela v druhé světové válce, by i tentokrát přišla o svou šanci.

Jsou tu lidé, kteří si svou hodnotu uvědomují, nedají se sebou manipulovat, často vůbec nesledují televizi, nečtou bulvár, ale věnují svůj intelekt, schopnosti, pracovitost i touhu být prospěšní druhým, svým snům, které realizují. Tvoří hodnoty a pomáhají druhým. Protože si jdou za svými cíli, stávají se  úspěšnými a bohatými. Takových lidí si musíme vážit, brát si z nich příklad a učit se od nich. Často, pod vlivem propagandy, do níž lze zahrnout i všudypřítomnou a často lživou reklamu, omezující i naše soukromí, nedokážeme oddělit „zrno od plev“. Díky „šikovné“ manipulaci často vidíme v bohatství protiváhu své chudoby a nahráváme manipulátorům na smeč – právě oni se potřebují zbavit úspěšných lidí.

Uvědomme si tedy, že opravdu všichni máme neomezené možnosti a pro každého je všeho dost, jen musí plně využít svůj vlastní vnitřní potenciál. Mějme oči otevřené, nezáviďme, nenechme se unést psychickou manipulací, neposuzujme lidi podle postavení, majetku, titulů, či univerzit, které absolvovali, ale podle činů a výsledků, kterých dosahují. Následujme úspěšné, učme se od nich a nedejme šanci darebákům! Jedině tak se vymaníme z manipulace a nenápadného zločinného využívání moci k ovládnutí světa a budeme žít svůj život šťastně všichni.

Autor: Vladimír Koliandr | pondělí 20.2.2017 10:00 | karma článku: 18,38 | přečteno: 530x
  • Další články autora

Vladimír Koliandr

Byl inaugurační projev Miloše Zemana nepatřičný?

Miloš Zeman je mimořádným státníkem, avšak občas jej upřímnost a cit pro čestné jednání přemohou nad diplomatickým taktem – jenže proto jej lidé milují! A někteří nemají rádi.

10.3.2018 v 9:00 | Karma: 7,52 | Přečteno: 318x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Máme čekat konec světa? Pokud ano, tak jak a proč?

Podívejme se na paralelu, která je pro nás snadněji pochopitelná. Snad všichni máme doma děti či vnoučata, které milují počítačové hry. Pohled jejich očima nám může usnadnit, abychom si na výše položenou otázku dokázali odpovědět.

25.2.2018 v 13:55 | Karma: 7,57 | Přečteno: 337x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Znáte příběh Doc. Dr. Ing. Ivana Dolejšího, CSc a jeho objev v léčbě rakoviny?

Svým výzkumem i zveřejněním ve své knize „Konec strachu – o jednom výzkumu zhoubných nádorů“ (© PLANTEX, 1993) dal lidstvu obrovský dar. Objevil příčinu i jeden z možných úspěšných a klinicky ověřených způsobů léčení.

24.2.2018 v 9:00 | Karma: 28,66 | Přečteno: 4444x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Je z pohledu astronomie čas neměnnou veličinou?

Dokonale přesné měření času je ideál, kterého se snažily dosáhnout celé generace učenců a vědců už od antických dob. Jak zachytit prchavou a špatně definovatelnou chiméru, kterou si uvědomují pouze lidé?

18.2.2018 v 9:00 | Karma: 5,11 | Přečteno: 105x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Proč dosud vědci neobjevili elixír věčného mládí?

V tomto článku vám prozradím, co dělají jedinci, aby v devadesáti se cítili či i vypadali na dvacet, nebo v optimálním fyzickém věku, který si zvolí, se dožili třeba i 300 let.

14.2.2018 v 8:00 | Karma: 9,36 | Přečteno: 232x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
 

V ČEM VIDÍM SVŮJ ÚKOL
NA TÉTO PLANETĚ?

V poslání „nakazit“ každého, s kým přijdu do kontaktu vědomím, že jsme tím nejúžasnějším, co se na této planetě nachází. Že máme v sobě obrovskou sílu udržovat svou materiální i duchovní podstatu naprosto zdravou, výkonnou a  šťastnou. Že pro toho, kdo to o sobě ví a podle toho koná, neexistují nemoci, zdravotní problémy snadno překonává a zaměřuje se na to, co jej duševně i fyzicky obohacuje, činí šťastným a vyzařujícím do svého okolí pozitivní energii – lásku!